Hoe werk ik?

Zes gesprekken met verschillende thema’s

Ik maak gebruik van de methode Koersonderzoek van Adriaan Hoogendijk. Het Koersonderzoek bestaat uit 6 gesprekken met elk een eigen focus. We starten met een kennismaking waarbij jouw loopbaanvraag centraal staat. Die vraag is ook de rode draad gedurende het traject.

Je krijgt een werkboek met allerlei opdrachten die je thuis maakt en die we vervolgens bespreken. Opdrachten zijn o.a. een inventarisatie en beleving van het huidige werk, biografische opdrachten, de balans tussen werk en privé en wat je belangrijk vindt in je werk. Kom te weten wie je inspireert en waar je passie ligt. Zijn er bepaalde overtuigingen waar je afstand van wilt nemen? Maar ook waar krijg je energie van? Ervaar je nog de regie over je eigen leven? Er wordt een tussentijdse balans opgemaakt. Het zijn opdrachten waar je kritisch naar jezelf kijkt. Zo kom je er bijvoorbeeld achter of je van betekenis wilt zijn voor anderen en of je graag ergens een bijdrage aan wilt leveren.

In die tijd leer ik je met een andere blik te kijken naar de dingen. Gedurende het onderzoek krijg je steeds meer inzicht in je talenten, werkwaarden en drijfveren. Welk werk past bij jou, wat vind je zelf belangrijk, wat motiveert jou, waar haal je voldoening uit? Het traject is een investering in jezelf en vraagt enige zelfreflectie van je. In het traject leer ik je af en toe stil te staan en te luisteren naar wat je nu werkelijk zelf vindt en wilt. Het traject duurt drie tot vier maanden.

Ik wil je laten zien wat er echt toe doet: jezelf.

In het laatste gesprek bespreken we het actieplan en de eindrapportage. Hierin staat welk werk of welke richting het beste bij jou past. Als je dat wilt, dan ondersteun ik je ook bij het vervolg: de arbeidsmarktbenadering. Ik maak daarbij gebruik van de ervaring die ik sinds 2007 heb opgedaan als werkcoach bij de gemeente Wierden. Daar begeleidde ik mensen naar de arbeidsmarkt, waarbij ik ervaren heb dat echte aandacht van essentieel belang is. En die aandacht heb ik voor je.

Als je geïnteresseerd bent, mail me dan voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.