Wie ben ik?

Mijn naam is Rene Paus en na jarenlang als werkcoach bij de gemeente te hebben gewerkt ben ik gestart met mijn eigen coachingspraktijk. Ik begon mijn loopbaan als administratief medewerker bij een technische groothandel in Rijssen. Later heb ik de overstap gemaakt naar financieel medewerker bij de gemeente Wierden. Maar ik miste wat in mijn werk. Ik heb altijd al iets sociaal maatschappelijks willen doen. Ik wilde meer met mensen werken, ik wilde meer voldoening en ik wilde van betekenis zijn.

Ik maakte mijn move in 2007

Toen besloot ik de HRM opleiding bij Saxion Deventer te volgen. Vier jaar later rondde ik hem af. Wat een verandering en wat een energie gaf die studie me. En ik deed er veel ervaring op. Tijdens mijn studie werkte ik namelijk als bijstandsconsulent en later als werkcoach. Ik begeleidde werkzoekenden met een gemeentelijke uitkering naar de arbeidsmarkt. Omdat het werk zo goed beviel, volgde ik in 2016 de opleiding tot jobcoach, bedoeld om mensen met een arbeidsbeperking te ondersteunen in hun werk.

Luister naar jezelf

Eind 2018 sloot ik de opleiding tot loopbaanadviseur bij Vista Nova in Utrecht af met een diploma. Deze opleiding heeft me veel opgeleverd. Vaak moet je je eerst ergens bewust van zijn, voordat je eraan kunt werken. Ik kreeg inzicht in mijn eigen manier van handelen en ben meer in mijzelf gaan geloven. Ik ben me bewuster van mijzelf en weet beter wat ik zelf nodig heb. Je hebt je eigen antwoorden als je werkelijk luistert naar jezelf.

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.

Tegenwoordig begeleid ik als zelfstandig loopbaancoach mensen naar het werk dat bij ze past. Het geeft me energie en ik vind het prachtig om jou en andere ‘zoekenden’ te ondersteunen. Ik ben gedreven, enthousiast en kan me inleven. Ik weet openheid en vertrouwen te creëren, te analyseren, je te stimuleren en inzicht te krijgen in situaties. Ik ben praktisch, kritisch en waar nodig houd ik je een spiegel voor.